Recenzje

Recenzje
Lady Killer - Look At Me - recenzja
02-04-2019

Gotowi na niezwykłą przejażdżkę po glam rockowych przestworzach? Przy Look At Me można odlecieć już od pierwszych nut!

Recenzje
Hope - Name It - recenzja!
23-01-2019

Po genialnym Da Best Of z 2014 roku oraz małej zmianie w składzie, poznańska grupa wraca ze swoim najnowszym dziełem. Tym samym zespół udowadnia, że ciężką pracą i poświęceniem można czynić rzeczy, które na pierwszy rzut oka wydają się...

Recenzje
AXIII - Adonai - recenzja płyty!
31-12-2018

Z końcem października ukazała się debiutancka płyta muzycznego kwartetu z Jaworzna. Przygotujcie się na przyjemną, aczkolwiek wymagającą podróż po kosmicznych bezdrożach.

Recenzje
Thrudy - Nieoczekiwane Wzloty. Inscenizowane Upadki - recenzja
20-12-2018

Lubię odkrywać takie zespoły jak Thrudy! Nie chodzi tu konkretnie o gust muzyczny, ale przede wszystkim o ofertę, jaką daje band. O to, że muzyka kapeli jest tak różnorodna, że nie można być pewnym kolejnego numeru.

Recenzje
Obiektyw Clippo do smartfona - test i recenzja!
17-12-2018

Clippo to niewielki obiektyw szerokokątny do smartfona, który sprawdzi się na co dzień, a także na koncertach!

Recenzje
Sinful Betty's Band - Westland - recenzja
11-10-2018

Płyta Westland jest perełką, która zabrała mnie w relaksującą podróż.

Recenzje
Elen - Crowded Arms EP - recenzja
09-10-2018

8 sierpnia 2018 ukazał się mini album akustycznego duetu z Krosna. Na krążku znalazło się 5 krótkich, aczkolwiek bardzo obiecujących kompozycji, które powinny zwiastować coś o wiele większego w przyszłości.

Recenzje
Drah - Zjadłem siebie - recenzja
17-09-2018

Tegoroczne wydawnictwo zespołu Drah jest godne uwagi. Płyta porywa w całości - od spójnej warstwy instrumentalnej po same teksty. To po prostu jest HARD.

Recenzje
Jared - Immatrykulacja - recenzja
04-09-2018

To chyba najłagodniejsza płyta pop punkowa, jaką miałam okazję posłuchać. Jest lekko, melodyjne i… energetycznie!

Recenzje
Męczenie Owiec - Podpresja
26-08-2018

Album jest zdecydowanie inny, niż poprzednie wydawnictwo zespołu, ale łączy się z nim. Podpresja jest kontynuacją brzmieniową, która da słuchaczowi porządny, rockowy wycisk.

Recenzje
Męczenie Owiec - Pro Life - recenzja
18-08-2018

Płyta gostyńskiego zespołu z pewnością trafi w gusta osób szukających starego, dobrego grania!

Recenzje
Elemental Device - Post Incendium - recenzja
10-07-2018

Nastał ogień, a właściwie to, co po nim zostało. Elemental Device z apokaliptycznym krążkiem Post Incendium!

Recenzje
Tekno - Basstards
15-06-2018

Basstards to debiut grupy Tekno. I choć sam zespół jako twór jest młody, mamy tu do czynienia ze scenicznymi wyjadaczami. Co muzycy zmajstrowali i jak to wypadło?

Recenzje
Rosen - recenzja niecodziennej EPki
30-04-2018

Rzadko polecam cały materiał. Cóż… EPka zespołu Rosen kupiła mnie w całości i zasłużenie zapisała się w muzycznej mniejszości “best of”.

Recenzje
ETA - Nigdy - recenzja
25-04-2018

Z początkiem roku ukazała się debiutancka płyta szczecińskiej formacji. Minęło trochę czasu od premiery, więc pora przyjrzeć się bliżej muzyce oferowanej przez zespół ETA.

Recenzje
Eier - Rewolucja
21-04-2018

Aż dziw, że to już trzeci longplay zespołu, a ten żył gdzieś w cieniu, a przynajmniej w miejscu, gdzie zbyt mało osób mogło skosztować muzyki, jaką tworzy Eier. Mam nadzieję, że Rewolucja będzie tym krokiem naprzód, przełomem w funkcjonowaniu...

Recenzje
Glaca - Zang - recenzja!
09-04-2018

Po kilku latach przerwy, lider Sweet Noise, MyRiot oraz współzałożyciel projektu M.T.Void, Piotr Glaca Mohamed, powraca ze swoim muzycznym manifestem. Czy przedpremierowy zachwyt fanów był uzasadniony? Czy nie jesteśmy świadkami ślepego uwielbiania...

Recenzje
ATOM - Zwierzenia Anarchisty
08-04-2018

Punkowy debiut z 16 kawałkami? ATOM z Kielc naprawdę się postarał, by słuchacz dostał sporą dawkę muzyki.

Recenzje
Illusion - Anhedonia - recenzja!
31-03-2018

Po wydanych w 2014 roku Opowieściach, które nie do końca spełniły oczekiwania fanów, Illusion postanowiło wrócić do korzeni swojego dawnego, ciężkiego grania. Czy po tylu latach doczekaliśmy się godnego następcy legendarnej Trójki?

Recenzje
Sixth Extinction - X And Why - recenzja debiutanckiego krążka!
28-03-2018

Nazywają się Sixth Extinction. Mają polsko-irlandzkie korzenie i postanowili nagrać swoją pierwszą płytę, która od pierwszych sekund będzie bić wszystkich po gębie. A przynajmniej taki wniosek można wysunąć już po pierwszym kawałku.

Recenzje
Finnegan's Hell - Life and Death - recenzja
16-03-2018

Długo zbierałam się, by napisać o nowej płycie Finnegan’s Hell, bo zawsze coś wkradało się pilnego do zrobienia. Ale tak oto w końcu znalazłam czas, by przelać odczucia na papier.

Polecamy
Recenzje
Biegun Zachodni - Pamiętaj kim byłeś - recenzja debiutanckiej płyty!
07-03-2018

Młodzi, utalentowani i czujący bluesa. Tak oto można w wielkim skrócie opisać rzeszowski kwintet, który w 2017 r. wydał swoją pierwszą płytę Pamiętaj kim byłeś.

Recenzje
Machine Head "Catharsis" - recenzja
31-01-2018

26 stycznia odbyła się premiera dziewiątego, studyjnego krążka słynnej grupy z kalifornijskiego Oakland. Krążka, który zdecydowanie podzielił fanów kapeli.

Patronat
Recenzje
Snowblind - Before I die I want to... - recenzja EPki
15-11-2017

Już od jakiegoś czasu raczą mnie nuty EPki i przyznam, że wyjątkowo szybko się z nią zaprzyjaźniłam. To krążek, po przesłuchaniu którego jestem smutna, bo chciałoby się więcej.